28.10.2013 4060

Halkalı Güneş Ortaokulu binası T.C Başbakanlık Toplu Konutları  ve Kamu Ortakları İdaresi Başkanlığı tarafından  Emlak Bankası aracılığı ile Müteahhit Onur AKDAĞ firmasına Taahhüdünde 28.Ada 418/1 parsel ve 8642 m2 lik alan üzerine yapılarak 14/09/1992 tarihli işgal zaptı ile Mili Eğitim Bakanlığına devri yapılmış olup BARBAROS  HAYRETTİN PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU adıyla eğitim öğretime başlayan okulumuzun ismi daha sonra HALKALI GÜNEŞ İLKÖĞRETİM olarak değiştirilmiştir.

2002-2003 Eğitim öğretim yılına kadar tekli öğretim olarak,daha sonra da mevcut kalabalıklığından dolayı ikili öğretime geçilmiştir. Okulumuz 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında  Halkalı Güneş Ortaokulu  olarak eğitim-öğretime tam gün olarak devam etmektedir.

Okulumuz plan olarak 28 derslik,1 kapalı salon,1 çok amaçlı tiyatro salonu,1 kütüphane,1 fen laboratuarı ,1 öğretmenler odası ,1 bilişim teknolojileri odası, 3 müdür yardımcısı odası,1 memur odası,1 hizmetli lojmanı,1 özel idare kantini ve 7114 metrekare bahçe alanı vardır. Okulun bina oturumu 2902 metrekare olup modern bir yapıya sahiptir.

Okul bina oturumu 3,5 kat olup her katta kız ve erkek öğrenci wc'leri ile hizmetli odaları mevcut olup okulda kapalı devre ses yayını mevcuttur.

Okulumuzda Okul Müdürü olarak; İbrahim MEMİŞ, Barbaros AKYÜZ, Yusuf KARDEŞ, Mehmet GÜVERCİN, Mustafa KONT, Hasan TALAN, M.Akif DOĞAN, Türkan KARALI, Eda YILDRIM ve Lütfü YALÇIN olarak görev yapmışlardır.

Lütfü YALÇIN halen bu görevi yürütmektedir.